MAHALELERDE İFTAR PROGRAMLARININ SONUNCUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Belediyemizin Ramazan etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde çeşitli noktalarda gerçekleştireceği İftar Sofralarının Dokuzuncusu Camikebir Mahallesi sakinlerine Abdurahman Bey Caddesinde Belediye Kahvesi Önünde gerçekleştirildi.

Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren Mahallede İftar Sofralarının Sonuncusu 23 Haziran Cuma Akşamı Camikebir Mahallesinde Abdurahman Bey Caddesinde Belediye Kahvesi önünde gerçekleşti. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor.

İftar öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk BABAOĞLU, mahalle sakinlerinin Ramazanını tebrik ederek, “Ramazan tüm insanlığa, bolluk, bereket ve kardeşlik duygularını getiren bir ay. Bu yıl Ramazan etkinlikleri çerçevesinde akşamları mahallelerde olmayı, vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, hasbıhal etmeyi, sorunları dinlemeyi amaçladık. Bundan yola çıkarak mahallelileri kaynaştırmak, paylaştırmak ve onları dinlemek için mahallelerimizde 9 farklı noktada iftar sofraları kurduk. Hep birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşadık. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur. “dedi.

Belediye iftar sofralarının yanı sıra vatandaşlara nostaljik ramazan eğlence programlarını da sunuldu. Belediyemiz tarafından İlçe Pazaryerinde kurulan sahnede gerçekleştirilen ramazan eğlence programında Kuran-ı Kerim tilaveti,  İlahi gurubunun seslendirdiği ilahiler ve Semazen gösterisi, Hacivat- Karagöz, Cambaz Şov, Tahta Bacak, Palyaço, Ateşbaz ve ilizyon gösterileri izledi. Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği şenlikte birbirinden güzel ve birbirinden eğlenceli gösteriler de sunuldu. Çocuklarda iftar sofralarında unutulmayarak palyaçolar tarafından eğlendirildi.

İlçemizde 9 Farklı noktada oluşturulan iftar Sofralarında mahalle sakinlerinin hep birlikte iftar etmelerinin yanında, 250’den fazla yaşlı ve yardıma muhtaç ilçe sakinlerinin evlerine düzenli olarak iftar yemeği ulaştırıldı.