Ezine’de Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) 28 Şubat İtibariyle Devreye Giriyor

Ezine ilçesinde bir süre önce ilçe merkezine ve ilçenin giriş çıkışlarına konulan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) 28 Şubat itibariyle devreye alınıyor.

Karayollarında düzenli ve güvenli akışı sağlamak amacıyla Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) adı verilen uygulama ile yapan ‘Hız ihlali ve kırmızı ışık ihlali’ yapan araçlar kameralar yardımı ile tespit edilip, cezalandırılacak. 28 Şubat tarihinden itibaren Ezine’de belirli noktalara kurulan EDS sistemi çalışmaya başlayacak.

Ezine Belediyes’nden yapılan duyuruda “ Karayolları can ve mal güvenliğini temin amacıyla, güvenli trafik akışını sağlamak için 2618 sayılı karayolları trafik kanunun EK 16. Maddesi kapsamında 18/11/2016 tarihinde revize edilen usül ve esaslar ile teknik gereklilikler dokümanı doğrultusunda Ezine ilçe merkezinde 2 noktada, anlık hız ihlal ve 4 noktada kırmızı ışık ihlal sisteminden oluşan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) 28/02/2018 tarihi 00:00 itibarıyla aktif hale geliyor” denildi.