Ezine’de 1998/1 Tertip 2. Gurup Acemi Erler Yemin Etti...

Ezine’de 1998/1 Tertip 2. Gurup Acemi Erler Yemin Etti

Ezine 3. Jandarma Er Eğitim Taburunda vatani görevlerini yapan 1998/1 tertip 2. Gurup acemi erler yemin etti.

Törene Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Çanakkale İl J. Kom.Yrd. J.Alb. Sadık Gülecen, 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanı Yarbay Turgay Şavir, Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Yzb. Engin Us, İlçe Jandarma  Komutanı Yüzbaşı Gürkan Irak, İlçe Emniyet Müdürü Alper Pasinli, İlçe Müftüsü Ali Üney, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Eren, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hülya Güler ve çok sayıda asker yakını katıldı.

Tören, Tabur Komutanı Şavir’in askerleri selamlaması, bayrağın yerini alması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Musa Çitil’in kutlama mesajının okunması, 3. J.Er Eğt.Tab.Kom. J.Yrb. Turgay Şavir’in  konuşmasının ardından bölükler and içti.

And içen acemi erler adına J. Acemi Er Kadircan Semiz’in konuşmasının ardından, eğitim, spor ve atışta başarılı görülen acemi erler Yasin Burak Polat, İsa Çoban, Uğur Beko ve Kubilay Özcan’a ödülleri, Kaymakam Tuna, Belediye Başkanı Babaoğlu,  İl Jandarma Kom.Yrd. J.Alb. Gülecen, 3. J.Er.Eğt.Tb. Kom. J.Yrb. Şavir tarafından verildi.

Birliğe ilk katılan acemi er Yunus Gündoğan  tarafından Mehmetçik kütüğüne plaket çakıldı. Demir’e ödülü Tabur Komutanı J.Yrb. Şavir tarafından verilmesinin ardından,  Birlikte açılan okuma yazma kursunda başarı gösteren erlere sertifikaları verildi.

Askerliğini 3. J.Er.Eğt.Tb.Kom.lığı kışlasında yapan Hasan Emre Kocabaş ve babası Kemal Kocabaş’a hediyeleri ve hatıra belgeleri Kaymakam Tuna tarafından takdim edildi.

Ezine’ye bağlı Pınarbaşı Köyü eski muhtarı Tevfik Bodur tarafından “Unutma Beni” adlı şiirin okunması ve Jandarma Marşının okunmasının ardından  tören sona erdi ve acemi erler aileleriyle buluştu.