Ezine 3. Jandarma Er Eğitim Taburunda 1997/3 tertip 2. Dönem Acemi Erlerin Yemin Töreni

Ezine 3. Jandarma Er Eğitim Taburunda vatani görevlerini yapan 1997/3 tertip 2. dönem acemi erler yemin etti.

Törene Ezine Kaymakam Vekili Ramazan Kendüzler, Ezine Belediye Başkan vekili Mustafa Pilan, Çanakkale İl J. Kom.Yrd. J.Alb. Sadık Gülecen, 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanı Yarbay Turgay Şavir, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Yzb.Engin Us, İlçe Jandarma  Komutanı Yüzbaşı Gürkan Irak, İlçe Emniyet Müdürü Alper Pasinli, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hülya Güler, protokol üyeleri ve çok sayıda asker yakını katıldı.

Tören, Tabur Komutanı Şavir’in askerleri selamlaması, bayrağın yerini alması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Musa Çitil’in kutlama mesajının okunması, 3. J.Er Eğt.Tab. Kom. J.Yrb.Turgay Şavir konuşmasının ardından bölükler and içti.

And içen acemi erler adına J. Acemi Er Uğurkahn Kara’nın konuşmasının ardından, başarılı görülen erlere ödülleri Kaymakam Vekili Kendüzler, Belediye Başkan Vekili Mustafa Pilan, İl Jandarma Kom.Yrd. J.Alb. Sadık Gülecen,  3. J.Er.Eğt.Tb. Kom. J.Yrb. Şavir tarafından verildi.

Birliğe ilk katılan acemi er Mer Tümsek tarafından Mehmetçik kütüğüne plaket çakılmasının ardından, askerliğini Ezine kışlasında yapan er Halil Okatan ve ağabeyi Fatih Okatan ve ailesine hediyeleri Kaymakam Vekili Ramazan Kendüzler tarafından takdim edildi.

Jandarma Marşının okunmasının ardından tören sona erdi ve acemi erler aileleriyle buluştu.