Atatürk Ezine’de 10 Kasımda Törenle Anıldı...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. Yıldönümünde Ezine’de törenle anıldı.
İlk tören Atatürk Anıtı ve Parkında gerçekleşti. Buradaki törende Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Kaymakam Ali İkram Tuna ve Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu tarafından Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Tören sonrasında Ezine Belediye Sinema Salonunda anma programı gerçekleştirildi. Ezine Mesleki VE Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve sunulan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Emre bağ tarağından yapıldı. Ardından 2018 Troia Yılı nedeniyle Ezine Kaymakamlığı’nın katkıları ile Ezine 75. Yıl İlkokulu tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün sevdiği şarkı olan “Bülbülüm Altın Kafeste” adlı şarkı eşliğinde çekilen  video klip izlendi.
Program Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dişli ve Edebiyatı öğretmeni Özlem Atalay’ın okul öğrencileri ile birlikte hazırladığı “ATAM İZİNDEYİZ” adlı tiyatral gösterinin sunumu ile sona erdi.