29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun

Belediye Başkanımız Sayın Haluk Babaoğlu'nun "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı "dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajı ; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan 94 yıl önce vatanın evlatları ülkesini düşman eline bırakmamış, canlarını kanlarını vererek ülkesine sahip çıkmıştır. Bozguna uğrayan Türk Milletinin düşmanları bu coğrafyada asla kirli oyun oynayamayacaklarını anlamışlardır. Milletin ferasetiyle kurtarılan bu güzel vatanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından milletin iradesinin hâkim olduğu Cumhuriyet kurularak millete armağan edilmiştir. Asırlardır bu topraklarda oynanmak istenen oyunlar 94 yıl önce kurulan Cumhuriyetle bir kez daha boşa çıkarılmıştır.
Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ülkemizde bağımsızlık bir karakter olmuştur. Aldıkları yenilgilerden ders çıkarmayan düşmanlar 15 Temmuz tarihinde yine ülkemize kast etmeye çalışmışlardır. Demokrasiye ve Cumhuriyete inanan milletimiz yüzyıllarca düşmana ders verdiği gibi yine destan yazarak bir ders daha vermiştir. Milletimiz bundan önce olduğu gibi yine Demokrasisine ve Cumhuriyetine sahip çıkmış ve ülkemizin bölünmeyeceğini adeta perçinlemiştir.
“Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyetinin 94 yıllık uygarlık başarısı olan ve gelecekte de olmaya devam edecek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyor kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum”

HALUK BABAOĞLU

Ezine Belediye Başkanı