2.Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali

2.Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivalinde bugün “Dünyanın Renkleri İlçemizde Işıldadı” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, dünyanın dört bir yanından çocukların katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, dans grupları kendi kültürlerini yansıtan kıyafetleri ile renkli görüntüler oluşturdu.
Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Moldova ve Türkiye’nin dans grupları, ilçemiz 22 Eylül Stadında yörelerine özgü halk dansı gösterilerini sundu toplulukların gösterileri yoğun ilgi ve katılımla büyük alkış aldı. Belediye Başkanımız Güray Yüksel’de ilçe olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sevgi ve kardeşlik şöleni olduğuna vurgu yaparak, ”Sizler dünyanın en değerli misafirlerisiniz. 23 Nisan, Türkiye’nin ev sahipliğinde dünyanın çeşitli yerlerinden gelen farklı renklerde, farklı kıyafetlerde, farklı güzelliklerde çocuklarımızın gerçekleştirdiği bir barış, sevgi ve kardeşlik şölenidir. Cumhuriyetimizin kurucusu ve 23 Nisan gününü tüm dünya çocuklarına bayram olarak bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. İlçemizde bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde İlçe Kaymakamımız Sayın Ali İkram Tuna ve Belediye Başkanımız Sayın Güray Yüksel’e ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.