1997/3 TERTİP ACEMİ ERLER AND İÇTİLER

Ezine 3. Jandarma Er Eğitim Taburunda vatani görevlerini yapan 1997/3 tertip 1. gurup acemi erler yemin etti.

Törene Ezine Kaymakam Vekili Ramazan Kendüzler, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanı J. Yrb. Turgay Şavir, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Gürkan Irak, Askerlik Şubesi Bşk. Per.Yzb. Engin Us, protokol üyeleri ile çok sayıda asker yakını katıldı.

3’üncü Jandarma Er Eğitim Taburunda düzenlenen tören, Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Turgay Şavir’in askerleri selamlaması ve Bayrağın yerini alması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Lapanta’nın kutlama mesajı okundu. Tabur Komutanı J.Yrb. Şavir’in konuşmasının ardından Bölükler and içti.

And içen acemi erler adına acemi er Ramazan Aras tarafından konuşma yapılmasının ardından, eğitim, atış ve sporda başarılı görülen erlere hediyeleri takdim edildi.

Birliğe ilk katılan acemi er Hakan Tekin tarafından Mehmetçik Kütüğüne plaket çakılmasının ardından, askerliğini Ezine kışlasında yapan asker J. Acemi er Emre Balcı ve ağabeyi Kadir Balcı’ya hediyeleri Ezine Kaymakam Vekili Ramazan Kendüzler tarafından takdim edildi.

Ezine’ye bağlı Pınarbaşı Köyü eski muhtarı Tevfik Bodur tarafından “Unutma Beni” adlı şiirin okunması ve Jandarma Marşının okunmasının ardından tören sona erdi