15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik ve tören gerçekleştirildi.Vali Yardımcımız Sn.Ali CANDAN, Belediye Başkanımız Sn Güray Yüksel, İlçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirilen programlarda, duygusal anlar da yaşandı.
Belediye Başkanımız Güray Yüksel törende yaptığı konuşmasında, “15 Temmuz’da ülke olarak yaşadığımız, FETÖ'nün hain, alçakça darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. O gece canlarını ortaya koyarak ülkemize sahip çıkan ve şehit olan vatansever kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyorum. Bedenlerini hainlerin saldırılarına siper ederek, ömürleri boyunca gururla taşıyacakları gazilik unvanını alan gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Devletimizin bütünlüğüne kast eden şer güçlerin, tarihe kara bir leke olarak geçen girişimlerini, millet olarak göstermiş olduğumuz birliktelik ruhu ve ülkemize sahip çıkma inancıyla yendik. Bu gurur hepimizin. Muhteşem bir sinerjiyle bir araya gelerek vatanımızı ve demokrasimizi savunduk. Tüm dünyaya demokrasi örneği olacak, güçlü millet iradesini ve hakimiyetini göstermiş olduk. Millet olarak, vatan söz konusu olduğunda her şeyi bir kenara bırakarak nasıl birlik olduğumuzu, canımızı ortaya koyarak vatanımızı nasıl savunduğumuzu tüm şer güçler gördü. 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliğin bir daha yaşanmaması temennisiyle, birliktelik ruhumuzdan aldığımız gücün ışığında ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacağız inşallah” dedi.
Programın devamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Konuşmaları naklen yayınlandı,"15 Temmuz Destanı" konulu Tiyatro Oyunu Sergilendi .İlçe Müftülüğümüzce hazırlanan programdan sonran Saat :00:13 de İlçemiz Merkez ve Köylerinde ki tüm Camilerde Salâ okunması ile programımız son buldu.