15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR...

15 Temmuz 2016 tarihinde vuku bulan darbe girişimi, birinci yıldönümünde bir dizi etkinlikle anılmaya başladı. Bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü, 15 Temmuz Cuma günü saat 19:45 te İlçemiz Atatürk Anıtı önünde Vali Yardımcımız Sayın Cezmi BATUK tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Törende Vali Yardımcısı Cezmi BATUK' un yanısıra, Belediye Başkanı Haluk BABAOĞLU, Ak Parti İlçe Başkanı Fırat AKGÜN, resmi kurumların amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldiler.

15 Temmuz Şehitlerini Anma,  Demokrasi ve  Milli Birlik Günü kapsamında halkımızın katılımı ile saat 20:00 'de Gazi İlkokulu önünden başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü Baransel Caddesi, Nahit Şenoğul Caddesi geçilerek Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu.

Atatürk Anıtı önünde günün anlam ve önemini belirten şiir dinletisi düzenlendi. İlçe Müftülüğümüz tarafından Kur'an tilaveti ve dua okundu. Belediyemiz tarafından Atatürk Anıtı önüne konulan Anı Defterlerine Halkımız görüşlerini yazdılar. 15 Temmuz 2017'den itibaren Cumhurbaşkanlığınca belirlenen süreyle Demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı.

Demokrasi Nöbeti 16 Temmuz 2017 yani bugün İlçemiz Atatürk Anıtı önünde devam edecektir.