15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Temmuz 2016 tarihinde vuku bulan darbe girişimi, birinci yıldönümünde bir dizi etkinlikle anılmaya başladı. Bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü, bir haftalık bir programla değerlendirilmeye başladı. İlçemizdeki ilk tören 11 Temmuz 2017 Salı günü İlçe Kabristanlığındaki Şehitlikte yapıldı. Saat 11.00’de Vali Yardımcısı Cezmi BATUK, Belediye Başkanı Haluk BABAOĞLU, Ak Parti İlçe Başkanı Fırat AKGÜN, resmi kurumların amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Şehitlikte bir araya geldiler.

Buradaki anma merasimine katılanlar önce şehit mezarlarına karanfil bırakıp dualar ettiler. Ardından Şehitlikte din görevlisinin okuduğu Kur’an-ı Kerim dinlendi. Şehitlikteki anma merasiminin sonunda İlçe Müftüsü Ali ÜNEY tarafından Şehitlerimiz için dua ettirildi. Şehitlikten ayrılan protokol mensupları şehit mezarlarını, şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret ettiler. Bu çerçevede; Bahçeli'deki Şehidimiz Yusuf ERTÜRK, Kayacık Köyünde Şedimiz Fatih DURU' nun kabir ve aile ziyaretleri gerçekleştirildi.Geyikli’de Gazi Cihat OKTAR, Gökçebayır’da Kore Gazisi Halil SOLAK ve Taştepe’de Şehit Aydın KUZEY’in kabri ziyaret edildi. Yine 11 Temmuz 2017 Salı günü, öğle vakti Merkez Camii’nde Şehitlerimiz ve Gazilerimiz için  Mevlid-i Şerif ve Kur’an- ı Kerim okundu.